Νέα

Σύνολο σελίδων:3Σελίδα:   1  2  3 Επόμενη

(11/09/2013)

 

 

Μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας με την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων κυκλοφορητών με κυκλοφορητές inverter

 

 

 

Η Οδηγία Οικολογικού Σχεδιασμού ή αλλιώς Οδηγία ErP αποτελεί απαραίτητο βήμα για την επίτευξη των κλιματικών και ενεργειακών στόχων οι οποίοι έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι στόχοι αυτοί γνωστοί ως "20/20/20" σημαίνουν ότι μέχρι το 2020, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου θα πρέπει να έχουν μειωθεί κατά 20%, η αναλογία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα πρέπει να έχει αυξηθεί κατά 20% ενώ η ενεργειακή απόδοση να έχει βελτιωθεί κατά 20% -συγκρινόμενες σε κάθε περίπτωση με τα αντίστοιχα νούμερα του 1990. Όσον αφορά στις ελαιολίπαντες αντλίες και στους υδρολίπαντους κυκλοφορητές, δύο νέες Ευρωπαϊκές διατάξεις θα διασφαλίζουν ότι οι ενεργοβόρες συσκευές που δεν είναι πλέον εναρμονισμένες με τις νέες απαιτήσεις, θα αποσύρονται σταδιακά από την Ευρωπαϊκή αγορά - όπως έγινε και στην περίπτωση της απαγόρευσης διάθεσης των λαμπτήρων πυρακτώσεως.

(27/01/2013)
CLICK_TO_ENLARGE

“Μικρές” κινήσεις – μεγάλη εξοικονόμηση στο λογαριασμό της θέρμανσης


Ακόμη κι αν έχουμε επιλέξει μία όχι και τόσο οικονομική μέθοδο θέρμανσης, όπως είναι για παράδειγμα το πετρέλαιο, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης ενέργειας και συνεπώς εξοικονόμηση χρημάτων μέσω απλών βημάτων, τα οποία μπορεί να φαίνονται «μικρές παρεμβάσεις», ωστόσο ο συνδυασμός τους μπορεί να μας εξασφαλίσει σημαντική οικονομική ελάφρυνση.

(12/12/2012)

Συγκριτικό τεστ: Πώς θα διαλέξω το είδος θέρμανσης που με συμφέρει

 

Δεκάδες αναλύσεις έχουν γραφτεί σε μια προσπάθεια να απαντηθεί το ερώτημα «ποιο καύσιμο είναι πιο οικονομικό» με το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να είναι απογοητευτικό: ο καταναλωτής δέχεται καταιγισμό πληροφοριών, οι οποίες συχνά είναι ανακριβείς, με συνέπεια να… μπερδεύεται χωρίς να έχει λάβει απάντηση στο αρχικό ερώτημα.

(07/10/2012)
CLICK_TO_ENLARGE

Συμβουλές για ένα “πράσινο” μπάνιο – Εξοικονόμηση νερού και οικολογικός καθαρισμός

 

Tο μπάνιο αποτελεί ένα χώρο όπου καταναλώνεται μεγάλη ποσότητα πόρων: κυρίως νερό, αλλά επίσης χαρτί και καθαριστικά προϊόντα που συχνά δεν συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

 

(28/09/2012)
CLICK_TO_ENLARGE

Ασύγκριτη Εξοικονόμηση με το Φυσικό Αέριο – Εκπτώσεις και Προσφορές από την ΕΠΑ Αττικής

 

Με εξοικονόμηση που θα ξεπερνάει το 35% θα ξεκινήσει η χειμερινή περίοδος το τελευταίο τρίμηνο του 2012 για τους χρήστες του φυσικού αερίου έναντι του πετρελαίου θέρμανσης στην Αττική. Χωρίς αμφιβολία, το φυσικό αέριο συνεχίζει να αποτελεί τη βέλτιστη, πιο αποδοτική και συμφέρουσα λύση κι έρχεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο να ανακουφίσει τις χιλιάδες των καταναλωτών που προβληματίζονται από την επικείμενη αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο και αναζητούν μία λύση που δε θα επιβαρύνει περαιτέρω τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

 

Σελίδες:   1  2  3 Επόμενη