Εγκατάσταση Επίτοιχων Μονάδων Φυσικού Αερίου σε Διαμέρισμα

Επιστροφή

Ατομική θέρμανση με επίτοιχους λέβητες αερίου .


H εγκατάσταση Φυσικού Αέριου με ατομικούς επίτοιχους λέβητες βρίσκει χρήση

α) σε παλιές πολυκατοικίες με σύστημα κεντρικής θέρμανσης χωρίς αυτονομία,

β) σε νέες πολυκατοικίες,

γ) σε μονοκατοικίες.

 

 

Οι επίτοιχοι λέβητες μπορούν να λειτουργήσουν σε εγκατάσταση θέρμανσης με θερμαντικά σώματα ή με ενδοδαπέδια θέρμανση. Οι ατομικοί επίτοιχοι λέβητες αερίου για κατοικίες έχουν την δυνατότητα θέρμανσης και παραγωγής ζεστών νερών χρήσης. Μπορούν να τοποθετηθούν στην κουζίνα της οικίας η σε κάποιο εξωτερικό μπαλκόνι χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερος χώρος λεβητοστασίου. Ο χώρος που καταλαμβάνουν είναι ιδιαίτερα μικρός και μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν παντού .Οι επιτοίχιοι  λέβητες τοποθετούνται εύκολα στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο των κτιρίων και μπορούν να ανταποκριθούν άριστα σε απαιτήσεις ατομικής θέρμανσης και ζεστού νερού.

 


Η θερμική τους ισχύς κυμαίνεται από 20.000 kcal/h έως και 50.000 kcal/h καλύπτοντας έτσι το μεγαλύτερο φάσμα των απαιτήσεων όλων όσων επιλέξουν την λύση αυτή για την ατομική τους θέρμανση.


Οι διαστάσεις των επίτοιχων ποικίλουν, με αποτέλεσμα να μπορούν να τοποθετηθούν στο μπαλκόνι ή σε κάθε άλλο κατάλληλο χώρο της κατοικίας, αναλόγως φυσικά τον τύπο που τελικά θα επιλεχθεί για να καλύπτει τις απαιτούμενες ανάγκες.


Οι διαδικασίες σύνδεσης είναι περίπου οι ίδιες με της κεντρικής θέρμανσης δηλαδή:
Αίτηση, μελέτη, εγκατάσταση, έλεγχος καλής λειτουργίας και αεριοδότηση.


Αναλαμβάνουμε τη μελέτη και την εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης φυσικού αερίου σε διαμερίσματα με επίτοιχους λέβητες που προσφέρουν ευελιξία και μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

Πλεονεκτήματα Ατομικής Θέρμανσης με Επίτοιχο Λέβητα

Με την χρήση ατομικών επίτοιχων λεβήτων αερίου σε κτίρια πολλών οριζόντιων ιδιοκτησιών μπορούμε να επιτύχουμε την αυτονομία της εγκατάστασης θέρμανσης ανά ιδιοκτησία με τα έξης πλεονεκτήματα:

 • Κατάργηση κεντρικού λέβητα και χώρου λεβητοστασίου - δεξαμενής καυσίμων
 • Λειτουργία της θέρμανσης της ιδιοκτησίας ανάλογα με την επιθυμία του κάθε ιδιοκτήτη
 • Κατάργηση κοινοχρήστων δαπανών θέρμανσης. Ο κάθε ιδιοκτήτης πληρώνει ανεξάρτητα και απευθείας στην εταιρία παροχής αερίου.
 • Οικονομικότερη λειτουργία από σύστημα κεντρικού λέβητα
 • Δυνατότητα παραγωγής ζεστών νερών χρήσης ανά ιδιοκτησία
 • Εξοικονόμηση ενέργειας δεδομένου της τεχνολογίας τους σε σχέση με τους συμβατικούς λέβητες - καυστήρες.
 • Δεν απαιτείται χώρος λεβητοστασίου.
 • Δυνατότητα με το ίδιο δίκτυο αέριου του επίτοιχου λέβητα να υπάρχει και γραμμή σύνδεσης κουζίνας αερίου.
 • Ανεξαρτησία του διαμερίσματος από τα έξοδα  κεντρικής θέρμανσης και ανεξαρτησία στη λειτουργία της θέρμανσης.Οι επίτοιχοι λέβητες χωρίζονται σε δυο κατηγορίες :

 • Συμβατικοί επίτοιχοι λέβητες
 • Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης


Οι επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης προσφέρουν πολύ μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας λόγω της τεχνολογίας τους. Αξιοποιώντας την θερμότητα των καυσαερίων οι λέβητες συμπύκνωσης επιτυγχάνουν βαθμό απόδοσης που φθάνει έως και 108%. Η τεχνολογία συμπύκνωσης χρησιμοποιεί για την παραγωγή θερμότητας την επιπλέον ενέργεια που απελευθερώνεται από τη συμπύκνωση των υδρατμών στα καυσαέρια.


Στο λέβητα συμπύκνωσης οι υδρατμοί ψύχονται, συμπυκνώνονται και αποδεσμεύουν ένα πρόσθετο ποσοστό θερμότητας, τη λεγόμενη θερμότητα συμπύκνωσης ή λανθάνουσα θερμότητα.


Η κατασκευή των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου κ θέρμανσης γίνεται από εμάς . Είμαστε αδειούχοι εγκαταστάτες φυσικού αερίου

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για την δική εγκατάσταση
 

Επίτοιχη Μονάδα Vaillant