Τοποθέτηση Ειδών Υγιεινής

Επιστροφή

Αντικαταστήστε τον Νιπτήρα

Στο παρελθόν αρκούσε ένας απλός νιπτήρας δαπέδου με μια απλή μπαταρία 2 λαβών ! Σήμερα οι επιλογές σας είναι πολύ περισσότερες !
• Ο νιπτήρας, δαπέδου ή κρεμαστός, είναι τελείως ανεξάρτητος: προσφέρεται μόνο για χρήση καθημερινής φροντίδας προσώπου και δεν διαθέτει χώρους αποθήκευσης, τους οποίους θα πρέπει να δημιουργήσετε σε άλλο σημείο. Σήμερα, υπάρχουν μεγάλου μεγέθους νιπτήρες, ιδανικοί για οικογενειακά μπάνια.
• Ενας ένθετος νιπτήρας σε πάγκο επίπλου ή σε υπάρχοντα ανεξάρτητο πάγκο , συμβάλει στην γενική διακόσμηση του χώρου και περιβάλλεται από χώρους τακτοποίησης. Αυτή η επιλογή προσφέρει εύκολη χρήση και ταυτόχρονα δυνατότητα αποθήκευσης.
• Μια καλή λύση: ο νιπτήρας με προέκταση στα πλαϊνά. Στις πλαϊνές αυτές επιφάνειες από πορσελάνη, ενιαία με τον νιπτήρα, θα βρείτε τους ιδανικούς χώρους εναπόθεσης των μικρών καθημερινής χρήσης αντικειμένων.
Ο νιπτήρας αυτός μπορεί να τοποθετηθεί μόνος του ή σαν άνω μέρος επίπλου, που περιλαμβάνει καθρέφτη και αποθηκευτικούς χώρους.

Μικρά μυστικά
• Οι μπαταρίες πρέπει να έχουν αρκετά μακρύ ρουξουνι για να διασφαλίζουν την ροή του νερού κοντά στην αποχέτευση, ώστε να αποφεύγεται το πιτσίλισμα στο εσωτερικό του νιπτήρα.Αλλαγή Λεκάνης

Η εγκατάσταση της λεκάνης στο μπάνιο απαιτεί κάποια προμελέτη.
Πρέπει να συνδεθεί με την κύρια αποχέτευση. Η τοποθέτησή της όμως έχει και κάποιους άλλους περιορισμούς. Η eco-plumbing μπορεί να σας καθοδηγήσει σχετικά.

Προφυλάξτε την προσωπική σας ζωή
Αποφύγετε να τοποθετήσετε την λεκάνη σε κεντρικό σημείο του μπάνιου ή απέναντι από την είσοδο. Θα είναι καλύτερο να την απομονώσετε σε κάποια γωνία, πίσω από ένα οπτικό χώρισμα όπως ένα διαχωριστικό τειχίο (όχι απαραίτητα μέχρι την οροφή).

Το μπιντέ;
Ορισμένοι το θεωρούν μη χρήσιμο. Άλλοι, δεν φαντάζονται ένα μπάνιο χωρίς αυτό. Σε σας εναπόκειται να διαλέξετε ανάλογα με τον τρόπο ζωής σας και τις συνήθειές σας.
Το μέγεθος του μπάνιου θα σας υποχρεώσει ίσως να κάνετε την επιλογή, αφού το μπιντέ απαιτεί έναν ελάχιστο χώρο 70 cm για να είναι άνετο.

Τα κρεμαστά είδη υγιεινής
Λειτουργικά και διακριτικά στον χώρο, τα κρεμαστά είδη υγιεινής έχουν πολλά πλεονεκτήματα:
• Το πάτωμα κάτω από αυτά είναι τελείως ελεύθερο, οπότε ο καθαρισμός γίνεται ευκολότερος.
• Το οπτικό αποτέλεσμα είναι πιο ανάλαφρο.
• Το εντοιχισμένο καζανάκι με το οποίο συνδυάζονται έχει μειωμένο θόρυβο λειτουργίας.
Σημειώστε:
• Όλα τα κρεμαστά είδη υγιεινής μπορούν να αναρτηθούν σε οποιοδήποτε τοίχο. Αρκεί να προηγηθεί η τοποθέτηση στο εσωτερικό του τοίχου και του πατώματος (σχήμα Π) της μεταλλικής βάσης στήριξης, πάνω στην οποία βιδώνονται τα είδη υγιεινής.
• Καλά τοποθετημένα, αντέχουν και τα πιο μεγάλα βάρη, όπως και τα επιδαπέδια.
• Ο απαιτούμενος χώρος των κρεμαστών ειδών υγιεινής είναι σχεδόν ίδιος με τον χώρο των επιδαπέδιων. Ειδικά στην λεκάνη το μήκος είναι λιγότερο, λόγω του ότι συνδυάζεται με εντοιχισμένο καζανάκι και όχι εξωτερικό καζανάκι χαμηλής πίεσης.
Σκεφθείτε:
Κάποια αξεσουάρ μπορούν να σας προσφέρουν μεγάλη άνεση:
• Είναι πρακτικό να βρίσκονται κοντά στο μπιντέ, κάποιο βοηθητικό ντουλάπι και μία πετσετοθήκη-μπάρα.
• Μπορείτε να διαλέξετε μοντέλο μπιντέ με συμπαγές κάθισμα ώστε όταν δεν χρησιμοποιείται, να μετατρέπεται σε σημείο καθίσματος, όπως μία λεκάνη.
• Κοντά στην λεκάνη, προβλέψτε χαρτοθήκη, βούρτσα καθαρισμού (πιγκάλ) και γιατί όχι και μια θήκη για περιοδικά !

 

Αντικαταστήστε τις Μπαταρίες

Oι μπαταρίες, ουσιαστικό στοιχείο χρήσης και διακόσμησης, έχουν πολλές πλευρές εξίσου σημαντικές. Ως χρήσιμα και απαραίτητα στοιχεία, μπορούν να φιλτράρουν το νερό, να περιορίσουν την κατανάλωση (μοντέλα με σύστημα click technology) ή να προστατεύσουν από εγκαύματα (θερμοστατικές). Ως στοιχεία διακόσμησης, κλασικές ή μοντέρνες, σας δίνουν πολλές επιλογές για τον νιπτήρα, το μπιντέ, την ντουσιέρα ή την μπανιέρα σας.
• Πριν επιλέξετε το στυλ και το φινίρισμα, πρέπει να σκεφτείτε «χρήσιμα». Να ελέγξετε αν οι μπαταρίες της επιλογής σας είναι συμβατές με τα είδη υγιεινής σας. Να εξασφαλίσετε ότι είναι εύκολος ο χειρισμός τους ακόμα και με βρεγμένα ή γεμάτα σαπούνι χέρια. Οι αναμικτικές μπαταρίες μίας λαβής είναι λειτουργικές για όλους.
Τέλος, πρέπει να τοποθετηθούν στο σωστό σημείο, με τρόπον ώστε η ροή τους στον νιπτήρα, την ντουσιέρα ή την μπανιέρα να επικεντρώνεται ανάλογα και να αποφεύγεται το άσκοπο πιτσίλισμα.
• Είναι η στιγμή για να σκεφθείτε την οικονομία του νερού. Υπάρχουν μοντέλα μπαταριών που διαθέτουν μηχανισμούς ρυθμισης για περιορισμό ροής αλλά και πίεσης.
Απλές μπαταρίες 2 λαβών, αναμικτικές μίας λαβής ή θερμοστατικές ;
Η πιο απλή εγκατάσταση είναι η μπαταρία 2 λαβών για παροχή ζεστού και κρύου νερού.
Πιο σύγχρονη επιλογή και καθιερωμένη πλέον εδώ και χρόνια, αποτελεί η αναμικτική μπαταρία μίας λαβής, με κεραμικό δίσκο στον μηχανισμό. Στην αναμικτική μπαταρία το νερό αναμιγνύεται στο εσωτερικό του μηχανισμού και βγαίνει από το κεντρικό ρουξούνι, στην επιλεγμένη απο εσάς αναλογία ζεστού-κρύου.
Αρκετά μοντέλα αναμικτικών μπαταριών εξοπλίζονται με μηχανισμό περιορισμού θερμοκρασίας και ροής.
Τα μοντέλα των θερμοστατικών μπαταριών είναι ένα μεγάλο συν στην ασφάλεια και στην οικονομία. Επιτρέπουν ακριβή ρύθμιση της θερμοκρασίας την οποία και διατηρούν σταθερή, προστατεύοντας έτσι από άσκοπη κατανάλωση νερού και από ατυχήματα με εγκαύματα.

Σημειώστε:
Υπάρχουν μοντέλα μπαταρίας λουτρού με αναδιπλούμενο ρουξούνι που προτείνεται η χρήση τους και σε ντουσιέρες, διότι αφήνουν μεγάλη ελευθερία κινήσεων.
Στην μπανιέρα ή στην ντουσιέρα, η θερμοστατική μπαταρία επιβάλλεται. Η επιλογή και η σταθεροποίηση της θερμοκρασίας σας προφυλάσσει από ένα "σκοτσέζικο ντους" !

 

Τοποθετήστε Έπιπλα

Είναι σίγουρα ένα σημείο που απαιτεί να σταθμίσετε αρκετά πράγματα. Η παρουσία τους είναι ουσιαστική. Τα απαραίτητα αντικείμενα για κάθε μέρα πρέπει να είναι προσιτά: η οδοντόκρεμα και οι οδοντόβουρτσες κοντά στο νιπτήρα, οι πετσέτες σε πρώτη ζήτηση, τα καλλυντικά επίσης …
Για να επιλέξετε τα δικά σας απαραίτητα έπιπλα, σκεφθείτε τις ανάγκες σας και τις διαστάσεις του δικού σας χώρου.

Πρέπει να γνωρίζετε:
• Μεμονωμένες στήλες από τις σειρές επίπλων μπάνιου σε διάφορα ύψη, μπορούν να αποδειχθούν αποτελεσματικοί βοηθητικοί χώροι αποθήκευσης, είτε τοποθετούμενες μεμονωμένα, είτε συνδυαζόμενες μεταξύ τους.
• Μέσα σε ένα μικρό μπάνιο, δεσμεύοντας ένα μέρος του χώρου για την εγκατάσταση ενός επίπλου μπορεί να αποδειχθεί ιδανική λύση, που μπορεί να δημιουργήσει μια εντύπωση μεγαλύτερης άνεσης.
• Ενα ανεξάρτητο τροχήλατο μικρό ντουλάπι, μπορεί να μετακινείτε ελεύθερα στο μπάνιο σας .....όπου το χρειαστείτε
• Ένα ντουλάπι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα εσωτερικό διαχωριστικό στοιχείο (π.χ. για οπτική απομόνωση της λεκάνης και του μπιντέ)
• Το διαχωριστικό ή το μισό διαχωριστικό που χωρίζει την τουαλέτα από τον υπόλοιπο χώρο μπορεί επίσης να εξυπηρετήσει σαν στήριγμα για ράφια.
• Τα έπιπλα με νιπτήρα, χάρη στο βάθος τους, έχουν μεγάλη χωρητική ικανότητα και είναι ιδανικά για να αποθηκεύσουν τα απαραίτητα στα συρτάρια: τις πετσέτες και τα προϊόντα φροντίδας στα ράφια, τις οδοντόβουρτσες και τα διάφορα σωληνάρια
• Σε αρκετά μοντέλα, εκτιμήστε το αθόρυβο και απαλό κλείσιμο στις πόρτες των επίπλων

 

Μελετήστε Ξανά τον Χώρο του Ντούζ

Τέλεια προσαρμοσμένο στους περιορισμούς της σύγχρονης ζωής και τις προσδοκίες μας για ταχύτητα και πρακτικότητα, μία ντουσιέρα με καμπίνα γίνεται ένα "εξυπνο" σύγχρονο στοιχείο μέσα στο χώρο του μπάνιου. Τον χώρο του ντους μπορείτε να τον συνδυάσετε και με την χρήση μπανιέρας, αρκεί να επιλέξετε αντίστοιχο μοντέλο.

• Ο χώρος του ντους, ανεξάρτητος από την υπάρξη μίας μπανιέρας, μπορεί να διαμορφωθεί άνετα ακόμα και μέσα σε ένα πολύ μικρό μπάνιο. Δύο τ.μ. αρκούν για να δημιουργήσουν έναν πολύ άνετο χώρο.


• Kαμπίνα ντους: η ενιαία επιφάνεια των τοιχωμάτων της καμπίνας, προσφέρει μεγάλη στεγανότητα. Τοποθετείται σε όποιο χώρο θέλετε. Η επιλογή μίας καμπίνας υδρομασάζ είναι η ιδανική λύση που σας προσφέρει κατ' οίκον όλα τα πλεονεκτήματα του υδρομασάζ ή της αρωματοθεραπείας .

• Μπανιέρα και ντους μαζί: είναι η πιο απλή και οικονομική λύση. Τοποθετώντας μεμονωμένο τοίχωμα καμπίανας, το ντους γίνεται απλά και γρήγορα. Μη διστάσετε να το εξοπλίσετε με μια στήλη υδρομασάζ για να απολαμβάνετε ακόμα περισσότερο τις στιγμές του ντους.